Bécsi kávé – kávé, ami nem keserű

0
758
koffeingram bécsi kávé

Az alapvető kávéitalok receptjeiről, mint az espresso, cappuccino, latte már volt szó, ideje kicsit különlegesebb vizekre evezni. Következzen az édesszájúak egyik kedvence, a bécsi kávé.

A bécsi kávé – nem meglepő módon – az osztrák főváros kávéházaiból indult világhódító útjára. Annak ellenére, hogy az osztrák kávézáshoz hozzátartozik a klasszikus elegancia, a bécsi kávénak nem célja visszaadni a klasszikus kávéízt.

A recept a következő:

  • Önts a csészébe kb. 10 ml csokoládéöntetet
  • Főzz egy hosszú kávét, hosszabb espressot, öntsd a csészébe
  • Tegyél a tetejére egy adag tejszínhabot

Íme, kész is a bécsi kávé! 🙂

Néhány tipp, ha még egy kicsit fel szeretnéd “javítani”:

  • Csokiöntet helyett használj olvasztott csokoládét
  • A tejszínhab legyen házi
  • A tejszínhab tetejére szórj egy kis csokireszeléket

Akár otthon készíted el, akár egy kávézóban rendeled, a bécsi kávé feldobja a mindennapos kávézást, hiszen valahogy egy különleges, ünnepélyes hangulat övezi ezt a kávéitalt.

- Hirdetés -

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét