Espresso con panna recept

0
9
espresso con panna koffeingram

Az Espresso con panna vagy „eszpresszó tejszínnel” ellenállhatatlan ital: a gazdag tejszínhab és a keserű kávé tökéletes elegye.

Íme egy koffeines finomság, amely a nap bármely szakában működik: bár igazából desszertnek is elmegy! Próbáld ki az Espresso Con Panna-t: egy adag eszpresszót egy gazdag tejszínhabbal megkoronázva. A két összetevő ideális példa arra, hogy az ellentétek vonzzák egymást: a keserű kávéval szemben a habos tejszínhab igazi édes élvezet. Ez egy apró adag, pont megfelelő falatnyi felüdülés egy hosszú délutánra vagy étkezés utáni csemegének. Érdekes kávéital, igazi átmenet: azok is szívesen megisszák, akik egyébként csak az „üres” espressot tartják kávénak tej és cukor nélkül, de azoknak sem ihatatlanul keserű, akik egyébként minimum egy cappuccinora gondolnak, ha kávéra gondolnak.

Mi az az espresso con panna?

Az espresso con panna („eszpresszó tejszínnel” olaszul) egy olyan kávéital, amely egy vagy két adag eszpresszót tartalmaz, és amelyet egy adag tejszínhabbal koronáznak meg. Gyakran demitasse csészében vagy kis pohárban szolgálják fel. Európában népszerű, de az Egyesült Államokban a legtöbb kávézóban, köztük a Starbucksban is rendelhető.

Bár az espresso con panna elkészíthető egy adag eszpresszóval is, érdemes kipróbálni a dupla adagot, hogy nagyobb ital legyen belőle. De még így is csak ¼ csésze kávé 2 evőkanál tejszínhabbal.

Espresso Con Panna TIPP:
Házi tejszínhabbal készítsd el!

Az Espresso con panna azért olyan finom, mert igazi tejszínhabbal készül: nem azzal, ami „konzervdobozból” van! Ha otthon készíted és meg akarod adni a módját, akkor az igazit kell használnod. Ha nem tudod, hogyan kell házi tejszínhabot készíteni, kattints IDE.

Az eszpresszó elkészítése

Az espresso con panna otthoni elkészítésének elengedhetetlen része? Egy nagyszerű eszpresszó! Erről korábban már írtunk, kattints IDE az espresso elkészítéséhez.

És íme a nem túl bonoylult recept:

  1. Készíts egy dupla adag eszpresszót
  2. Tegyél a etejére 2 evőkanál tejszínhabot.

Az arányokkal természetesen lehet játszani, dupla espresso 1 kanál tejszínhabbal vagy épp fordítva. Bárhogy is csinálod, biztosak vagyunk benne, hogy az espresso con panna Neked is az egyik kedvenced lesz.

- Hirdetés -

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét