Az alapvető kávéitalok receptjeiről, mint az espresso, cappuccino, latte már volt szó, ideje kicsit különlegesebb vizekre evezni. Következzen az édesszájúak egyik kedvence, a bécsi kávé.
A bécsi kávé – nem meglepő módon – az osztrák főváros kávéházaiból indult világhódító útjára. Annak ellenére, hogy az osztrák kávézáshoz hozzátartozik a klasszikus elegancia, a bécsi kávénak nem célja visszaadni a klasszikus kávéízt.
A recept a következő:
- Önts a csészébe kb. 10 ml csokoládéöntetet
- Főzz egy hosszú kávét, hosszabb espressot, öntsd a csészébe
- Tegyél a tetejére egy adag tejszínhabot
Íme, kész is a bécsi kávé! 🙂
Néhány tipp, ha még egy kicsit fel szeretnéd „javítani”:
- Csokiöntet helyett használj olvasztott csokoládét
- A tejszínhab legyen házi
- A tejszínhab tetejére szórj egy kis csokireszeléket
Akár otthon készíted el, akár egy kávézóban rendeled, a bécsi kávé feldobja a mindennapos kávézást, hiszen valahogy egy különleges, ünnepélyes hangulat övezi ezt a kávéitalt.
- Hirdetés -