Mochaccino – a hideg évszak sztárja

0
800
Koffeingram Mochaccino
Mochaccino

Ebben a hideg, téli időszakban extrán jól tudnak esni a forró, hosszabb, édesebb italok, így most egy ilyen kerül bemutatásra.
A mai írás alanya a café mocha, azaz a mocaccino, vagy mochaccino. Több neve, írásmódja van, de az ital ugyanaz: egy hosszú, forró, csokoládés kávé. Nézzük a részleteket!

A mochaccino lényegesen hosszabb ital mint egy espresso, nagyjából a cappuccino környékén van terjedelemben.

A recept lényege, hogy készül egy espresso, forró tej-tejhab és valamilyen formában csokoládé kerül hozzáadásra.

A hozzáadott csokoládé lehet:

  • kakaópor
  • kakaópor és cukor
  • csokoládészirup
  • olvasztott csokoládé

Az arányokat illetően tulajdonképpen rajtad múlik, hogy „egy cappuccinohoz adsz egy kis csokit” vagy „egy forró csokihoz adsz egy kis kávét” 🙂

Az ital tetején lehet klasszikus tejhab, de az sem ritka (és meg is értjük), ha valaki tejszínhabot tesz a mocha tetejére.

Természetesen lehet kísérletezni ét- illetve tejcsokoládéval, sőt, ma már a fehércsokival készül moccachino sem számít ritkaságnak.

Nyilván ezeknél a recepteknél nem lehet erős kávéízre számítani, de ezek az italok nem is arról szólnak. Ettől függetlenül természetesen a koffeintartalmuk a bennük lévő kávétól függ, mint azt tudjuk.

Talán sokan nem is tartják igazi kávénak a mocha-t, de mi azt valljuk, mindenki igya azt, ahogy neki az jól esik. Az ilyen édes, meleg kávéitalolnak pedig ilyenkor télen nem könnyű ellenállni.

- Hirdetés -

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét