Sokat foglalkozunk az espressoval: egyrészt, mert szeretjük, másrészt valahogy az espresso, mint hasonlat, megtestesíti az egész kávézás intézményét. Rövid, tömör, intenzív.
Gyakori kérdés, hogy hogyan érdemes fogyasztani az espressonkat! VIGYÁZZ: az örök cukor-tej kérdéssel most nem foglalkozunk, de arra szerintem úgyis sejted a választ! 😉
- Kerámia csészében kérd!Ez sok helyen alap, okkal: az espressot forrón kell inni, a kerámia pedig segít megtartani a magas hőmérsékletet.
- Kezdd a vízzel! Szerencsére már szinte mindenhol adnak egy kis pohár szénsavas vizet, szódát a kávé mellé. Kezdj ezzel, segíteni fog jobban érezni a kávé ízeit!
- Keverd fel! Hiába, hogy nem tettél bele semmit, az espresso nem teljesen homogén ital, érdemes keverni egyet rajta, mielőtt meginnád. Sőt, van, aki szerint a crema (az espresso tetején található habos réteg) elfogyasztása sem javasolt. Ez, a crema félrehúzása opcionális, de nem biztos, hogy a cream magában túl kellemes ízű.
- Élvezd, ízleld! Hagyd, hogy az első korty elterüljön a szádban, beterítse nyelvedet! Figyeld meg, szád melyik részén, milyen ízeket érzel!
Ha ezt szeretnéd kiegészíteni néhány, az olaszokra jellemző kávézási tippel, kattints ide, írtunk róluk korábban!
A The Coffee Compass írása alapján
- Hirdetés -