Unalmas a reggeli kávé? Tippek a világ minden tájáról!

0
700

A reggeli kávé sokunknak rutin, ez nem kétség. Sőt, talán nem túlzás azt mondani, hogy sokan vannak, akiknek a reggeli kávé a legbiztosabb pont a napjukban!

Azonban ami rutin, az könnyen válik megszokássá, azt pedig előfordul, hogy unalmassá válik.

Ha a Te reggeli kávéd is unalmassá vált, hoztunk Neked néhány ötletet, amivel feldobhatod.

Íme, néhány reggeli kávé a világ minden tájáról, melyeket Te is kipróbálhatsz!

Flat white – Ausztrália

Ez tulajdonképpen a cappuccinohoz áll talán a legközelebb, ha párhuzamot szeretnénk vonni az ismert kávéitalok és közte. A flat white úgynevezett „mikrohab” tejhabbal készül, mely a kisebb buborékok miatt lágyabb, folyósabb mint a hagyományos tejhab. Másik különlegessége, hogy dupla espresso shot van benne, így még nagyobb löketet ad a reggelhez. 😉

Espresso – Olaszország

Az olaszok nagyon tudnak kávézni, ezt tudjuk! 🙂 Ott gyakori reggeli ital a cappuccino (sőt, nem is szokás 11 óra után rendelni), mint ahogy Magyarországon is sokan jó adag tejjel isszák a reggeli kávét. Azonban ha egy kis változatosságra vágysz, egyik reggel igyál egy klasszikus olasz kávét: espressot, tej és cukor nélkül. Ha édes, tejes reggeli italokhoz szoktál akkor talán furcsa lesz, de unalmas biztosan nem!

Frappé – Görögország

Ezt a hideg kávéitalt – mely különösen jó a forró nyári napokon – a Nestlé egyik képviselője találta fel, véletlenül. Instant kávé, kevés víz, cukor – ezeket rázd össze egy shakerben, majd jégkockákkal, további hideg vízzel, illetve hideg tejjel felöntve már kész is a fogyasztásra.

Café bombón – Spanyolország

Legyen édes, nem túl erős ízű, de mégis rövid? A spanyol café bombón lesz a Te reggeli kávéd! 1 rész espresso, 1 rész édesített sűrített tej – és kész is. Ha extra vizuális élményt is szeretnél, akkor a a sűrített tejre óvatosan, egy kanál segítségével engedd rá az espressot, így egy fekete-fehér csíkos kis kávéitalt kapsz. De természetesen ezt fogyasztás előtt keverd össze!

Reméljük sikerül a tippekkel kicsit feldobni a reggeli kávézásodat! Írd meg, melyiket próbálnád ki, illetve mi a Te bevált reggeli kávé recepted! 🙂

- Hirdetés -

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét