A mézeskalács latte hiába egy modern téli ital, gyorsan klasszikussá nőtte ki magát. A mézeskalács sokaknak összekapcsolódik a karácsonyi, ünnepi időszakkal. Sokunknak pedig a kávé is összekapcsolódik a mindennapokkal, így a tél beálltával logikusnak tűnik összekapcsolni a kettőt 🙂
Hozzávalók
1½ tk őrölt gyömbér, plusz extra a tálaláshoz
½ tk fahéj
¼ tk őrölt szerecsendió, plusz extra a tálaláshoz
2 evőkanál barna cukor
½ tk vanília kivonat
600 ml teljes tej
2 adag forró espresso (opcionális)
tejszínhab és mini mézeskalácsok a tálaláshoz
1.lépés
Egy tálban keverd össze a fűszereket, cukrot és vanília kivonatot. Melegítsd fel a fűszeres és cukros keveréket 100 ml tejben egy lábasban, habverővel keverve, amíg a cukor fel nem oldódik. Verd hozzá a fennmaradó tejet adagokban, amíg össze nem keveredik, majd melegítsd át, amíg párologni kezd.
2. lépés
Tegyél egy adag eszpresszót minden pohárba (ha használod), majd töltsd fel fűszeres tejjel. Tetejét tejszínhabbal, extra fűszerekkel és egy mini mézeskaláccsal díszítsd.